Een uniek avondje uit, varend genieten van elkaars gezelschap en van een heerlijk diner. Op een zwoele zomeravond in de open lucht, maar als het weer wat minder is comfortabel overdekt en (zo nodig) verwarmd.
Tijdens de vaartocht meren wij af bij diverse restaurants, waar de gerechten rechtstreeks vanuit de keuken voor u aan boord worden geserveerd.
Wist u dat u de dinerboot ook kunt combineren met een activiteit? Kijk voor onze voorbeelden bij vaartochten.
Dinerarrangementen op de Waterkoets
Breid uw vaartocht met De Waterkoets uit met een heerlijke maaltijd aan boord. De mogelijkheden zijn divers. U kunt kiezen voor een informele setting door allerlei hapjes op tafel of een diner waarin iedereen aan tafel zit. Op de salonboot is plaats voor maximaal 12 personen; op de zolderschuit kunnen maximaal 20 personen aan tafel dineren en er is plek voor 35 personen als u kiest voor een maaltijd in buffetvorm.
Onderstaande prijzen zijn inclusief vrij drinkenarrangement aan boord en gebaseerd op groepen van minimaal 10 personen.
Satéboot
Anderhalf uur varen terwijl u geniet van saté van varkenshaas met huisgemaakte pindasaus, groenten en frites van restaurant Zuidam, zo uit de keuken voor u aan boord geserveerd.
Vanaf 10 personen €39,- p.p.
Vanaf 20 personen €35,- p.p.
Tapasboot (in samenwerking met Spanish Harlem)
Anderhalf uur varen met 3 warme en 15 koude tapas met stokbrood.
Een indicatie van wat u kunt verwachten: pinchos pollo, albondigas, tortilla, olijven, chorizo, tapenades, pepadew, champinones en ajo, banderillas, queso ajo, alioli, longaniza, gamba’s en ajo.
Eventueel uit te breiden met paella (€ 4,- p.p. extra)
Vanaf 10 personen €39,- p.p.
Vanaf 20 personen €35,- p.p.
Tapasboot ‘shared tapas’ (in samenwerking met Vijn Catering)
Anderhalf uur varen met 15 hapjes per persoon in een mix gepresenteerd op meerdere kleine planken of etageres. Er zitten 5 warme hapjes bij; deze worden in chaving dishes geserveerd. Alles wordt geserveerd met voldoende stokbrood en dip.
Vanaf 10 personen €46,50 p.p.
Vanaf 20 personen €42,50 p.p.
Waterkoetsdiner
Anderhalf uur varen terwijl u geniet van een hoofdgerecht van Restaurant Zuidam dat voor u aan boord wordt geserveerd. U kunt hierbij kiezen uit: saté van varkenshaas (met huisgemaakte pindasaus, groenten en frites), het vis van de dag gerecht of het vegetarische daggerecht (zie www.restaurantzuidam.nl). Uw keuze kunt u op de dag van uw vaartocht doorgeven.
Vanaf 10 personen €39,- p.p.
Vanaf 20 personen €35,- p.p.
Waterkoets tweegangendiner
Twee uur varen terwijl u geniet van een hoofdgerecht van Restaurant Zuidam (zie hierboven bij Waterkoetsdiner) in combinatie met een voor- of nagerecht. Het voorgerecht bestaat uit o.a. borrelplanken van Zuidam, het nagerecht is een verrassingsdessert van patisserie Tummers.
U kunt er (na overleg) voor kiezen om het hoofdgerecht in restaurant Zuidam te nuttigen (drankjes in het restaurant zijn dan voor eigen rekening).
Vanaf 10 personen €50,- p.p.
Vanaf 20 personen €46,- p.p.
Waterkoets driegangendiner
Twee uur varen met als voorgerecht diverse borreltapas en een hoofdgerecht van Restaurant Zuidam en een verrassingsdessert van patisserie Tummers.
Vanaf 10 personen €56,- p.p.
Vanaf 20 personen €52,- p.p.
Driegangendiner van Restaurant Zuidam
Twee en een half uur varen met een voor-, hoofd- en nagerecht van restaurant Zuidam en als afsluiting koffie/thee. Het hoofdgerecht kan eventueel in het restaurant geserveerd worden tegen een meerprijs
Vanaf 10 personen €68,- p.p.
Vanaf 20 personen €64,- p.p.
Dinerboot exclusief
Twee en een half uur varen met een exclusief driegangendiner dat voor u aan boord wordt geserveerd (of in het restaurant), al varende langs diverse restaurants aan het water; u kunt een keuze maken uit de menukaarten van de Haarlemse restaurants Zuidam, Frisk en Bij Tholen en van restaurant De Kolk in Spaarndam (vaartijd naar Spaarndam is 40 minuten).
Varen en drankjes (bier, wijn en frisdranken) € 38,- per persoon (extra varen inclusief drankjes € 7,- per persoon per half uur). De gerechten van het restaurant worden daarbij apart in rekening gebracht.
Barbecueboot (prijs op aanvraag)
Bij lekker weer, heerlijk barbecuen aan boord van de Waterkoets of op een locatie aan de waterrand! Geheel verzorgd door www.bbqcompleetverzorgd.nl
Extra mogelijkheden o.a. :
• Extra varen € 7,- per persoon per half uur, inclusief drankjes.
• Koffie, cappuccino etc. van restaurant Zuidam (prijs drankenkaart Zuidam).
• Wij gaan uit van self-service aan boord. Wenst u bediening tijdens de vaartocht, dan rekenen wij daarvoor minimaal € 20,- per boottocht.
• In plaats van het voorgerecht kunt u ook kiezen voor alleen wat luxe noten/kleine hapjes. In plaats van het nagerecht kunt u ook een “ludiek” ijsje/koffie ophalen bij Tante Saar (ijssalon aan het Spaarne).
• Verrassingsdessert van patisserie Tummers à €5,- p.p
• Petit grand dessert van restaurant Zuidam €8,- p.p.
• Extra welkomstdrankje (prosecco of cava) €12,50 per fles
• Diverse wijn, champagne, likeur, whisky, cognac etc. via www.restaurantzuidam.nl
• U mag ook zelf de wijn, champagne etc. aanleveren.
• Stadsgids voor één uur € 40 (bij maximaal 12 personen), € 50 (vanaf 13 personen)
• Accordeonist Fredie: richtprijs € 75 per uur.
Heeft u zelf een leuk idee of een ander restaurant aan het water in gedachten, neem contact met ons op! Wij denken graag met u mee voor een arrangement op maat.
Wilt u onze gehele prijslijst bekijken, klik dan hier

Voor al onze arrangementen geldt:

  • Prijzen zijn per persoon en gelden voor groepen vanaf 10 volwassenen. Wilt u met minder personen varen, dan geldt een toeslag. Bij groepen van meer dan 30 personen is een korting van toepassing. Kinderen tot 6 jaar varen gratis mee, van 6 tot 12 jaar voor de halve prijs.
  • Prijzen zijn totaalprijzen per persoon, dus inclusief boothuur, schipper en de eventuele bij het arrangement aangegeven catering.
  • Wij gaan uit van self service aan boord. Wenst u bediening tijdens de vaartocht, dan rekenen wij daarvoor € 20,- per uur.
  • U kunt zelf uw opstapplaats kiezen, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties.