Rondvaart:
Haarlem heeft een rijke geschiedenis en prachtige monumentale gebouwen langs de oevers van het Spaarne en de diverse grachten en singels. Op de authentieke boten van de Waterkoets vaart u langs de hoogtepunten van de stad. Heeft u langer dan een uur de tijd, dan varen onze schippers u ook graag richting Spaarndam of Cruquius.
Vaartocht van één uur, zonder drinken
Vanaf 10 personen €15,- p.p.
Vanaf 20 personen €13,- p.p.
Vanaf 30 personen €11,- p.p.
Kijk op onze prijslijst voor alle prijzen, voor het aantal personen, met of zonder drinken.

 


Cruquiustocht:
Mooie tocht door het centrum van Haarlem, langs de villa’s en weilanden van Heemstede naar het Cruquiusgemaal en weer terug. Onderweg geniet u van koffie, thee of frisdrank met een heerlijk stuk appeltaart van Patisserie Tummers.
Vanaf €35,- p.p. voor 3 uur varen incl. drankjes.
Aanbieding: ma-vr van 11.00-14.00 uur €29,- p.p. voor 3 uur varen incl. drankjes.

Vaar- en puzzeltocht:
Arrangement van 2,5 uur door het centrum van Haarlem varen in combinatie met een zelfstandige puzzeltocht. Zo ziet u al het moois vanaf het water, en vanuit het bruisende stadshart rondom de Grote Markt en andere bezienswaardigheden.
Duur 2,5 uur €27,50 p.p. incl. drankjes

Haarlemse hofjestocht:
Bij dit arrangement bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem en van boord gaat voor een korte wandeling naar nabijgelegen hofjes. Zo gaat u aan het Spaarne van boord voor bezichtiging van het oudste hofje van Nederland (Hofje van Bakenes) en het nieuwste van Haarlem (Johannes Enschedéhof uit 2007). Vervolgens vaart u over de Nieuwe Gracht en singels door Haarlem, waar u afstapt voor een bezoek aan het Hofje van Noblet. Er vaart en wandelt een stadsgids met u mee.
Duur: 1,5 uur vanaf €24,- p.p. incl. drankjes

Spaarndamtocht:
Boottocht van ongeveer 50 minuten naar het pittoreske dorpje Spaarndam. Onderweg geniet u van koffie, thee of frisdrank met een heerlijk stuk appeltaart van Patisserie Tummers. In Spaarndam kunt u van boord voor bijvoorbeeld een wandeling langs de oudste werkende kolksluis van Europa en het beeldje van Hansje Brinker aan de IJdijk. Vervolgens kunt u bij restaurant de Kolk gaan lunchen of de lunch wordt voor u aan boord geserveerd. Ook tijdens de boottocht terug naar Haarlem maakt u gebruik van ons vrij drinken arrangement met bier, wijn en frisdranken. Deze vaartocht, lunch en wandeling duurt tussen de twee en vier uur, net hoe u het zelf wilt indelen!
Vanaf €35,- p.p. voor 3 uur varen incl. drankjes.
Aanbieding: ma-vr van 11.00-14.00 uur €29,- p.p. voor 3 uur varen incl. drankjes.
Uit te breiden met een lunch van restaurant de Kolk voor €12,50 p.p.

Mooie Neltocht:
Tocht over het Spaarne naar de “Mooie Nel” (ten noorden van Haarlem). Bij recreatiegebied het Schoteroog kunt u van boord voor een activiteit. Zo hebben wij het Kubb spel aan boord maar u kunt er ook voetballen. Of kies voor een langere activiteit zoals boogschieten of frisbee golf (in samenwerking met Dynamique).
Duur 2 uur vanaf €27,- p.p. incl. drankjes
Vaartocht met als activiteit Kubb/voetballen: geen meerkosten
Vaartocht met activiteit boogschieten: € 12,50 p.p meerkosten
Vaartocht met activiteit frisbee golf: € 25,00 p.p meerkosten

Industriecultuurtocht:
Varen langs het Industriële erfgoed van Haarlem
Vaar mee over het Spaarne langs het Industriële erfgoed van Haarlem. Luister ondertussen naar de verhalen van de stadsgids over de bedrijvigheid langs de oevers in het verleden en heden. Van een biertje tot een chocolaatje, van een scheepje tot een schip, van bagger tot afval, noem maar op. Het Spaarne is en blijft de aorta van de stad. De vaartocht start bij de Gravenstenenbrug tegenover het Teylersmuseum aan het Spaarne. Er wordt gevaren tot er ‘land in zicht‘ is en weer terug.
Dit arrangement duurt ongeveer anderhalf uur en is te boeken vanaf 10 personen.
Kosten: vanaf € 24,- per persoon incl. het vrij drinkenarrangement met bier, wijn en frisdranken én gemengde luxe noten en zoute stengels.
Ook te combineren met een bierproeverij bij de Jopenkerk vanaf €12,50 extra p.p.

Bier en vertier
Het arrangement is uit te breiden met een bezoek aan de jongste brouwerij van de stad ‘het Uiltje’ of aan het Proeflokaal van Jopenbier. Haarlem was een echte bierstad in het verleden. Gelukkig staat het Haarlemse bier nu weer op de kaart. Na een bierproeverijtje wordt u op een exclusieve manier weer terug naar het centrum gebracht in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren.
Het totale arrangement (vaartocht met gids en catering, bezoek aan bierbrouwerij en terugreis met NZH-bus) duurt 3,5 uur. Kosten: € 37,- per persoon, op basis van een groep van minimaal 20 personen. Arrangementen kunnen uitgebreid worden met diverse cateringopties zoals met een lunch aan boord, meerprijs €10,- p.p.

Bierproeverij op het water
Vaartocht van 1,5 uur, incl. proeverij van vijf regionale biertjes met uitleg van bierkenner/stadsgids. En het standaard vrij drinken arrangement erbij!
Duur 1,5 uur € 32,50 p.p. incl. drankjes en gids

Of stel zelf uw arrangement samen:
Combineer uw tocht met boogschieten, frisbeegolf, spelletje Kubb.
Wij varen o.a. ook naar de molenplas, Ford Zuid, van Assema, Groenendaal.
Vraag gerust een offerte aan!
Wilt u onze gehele prijslijst bekijken, klik dan hier

Voor al onze arrangementen geldt:

  • Prijzen zijn per persoon en gelden voor groepen vanaf 10 volwassenen. Wilt u met minder personen varen, dan geldt een toeslag. Bij groepen van meer dan 30 personen is een korting van toepassing. Kinderen tot 6 jaar varen gratis mee, van 6 tot 12 jaar voor de halve prijs.
  • Prijzen zijn totaalprijzen per persoon, dus inclusief boothuur, schipper en de eventuele bij het arrangement aangegeven catering.
  • Wij gaan uit van self service aan boord. Wenst u bediening tijdens de vaartocht, dan rekenen wij daarvoor € 20,- per uur.
  • Een stadsgids mee? Live muziek aan boord? Zie de extra mogelijkheden op de pagina catering & prijzen.
  • U kunt zelf uw opstapplaats kiezen, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties.