Haarlem heeft een rijke geschiedenis en prachtige monumentale gebouwen langs de oevers van het Spaarne en de diverse grachten en singels. Op de authentieke boten van de Waterkoets vaart u langs de hoogtepunten van de stad. Heeft u langer dan een uur de tijd, dan varen onze schippers u ook graag richting Spaarndam of Cruquius.

Onderstaande prijzen gelden voor groepen vanaf 10 volwassen personen. Wilt u met minder personen varen, dan geldt een toeslag. Bij groepen van 30 of meer personen is korting mogelijk. Kinderen tot 6 jaar varen gratis mee, van 6 tot 12 jaar voor de halve prijs.

Wilt u een stadsgids mee? Live muziek aan boord? Heeft u aanvullende cateringwensen? Kijk op de pagina catering & prijzen voor een overzicht van de mogelijkheden!

Vaartochten
Vaartocht van één uur, zonder drankjes € 13,- p.p.
Extra varen per half uur € 6,- p.p.
Vaartocht van één uur, vanaf 30 personen prijs op aanvraag
Vaartocht van één uur, incl. drankjes (koffie,thee,fris, bier, wijn) € 15,- p.p.
Extra varen per half uur € 7,- p.p.
Vaartocht van twee uur € 27,- p.p.
Vaartocht van drie uur, met tussenstop € 35,- p.p.

 


Voorbeelden van vaartochten (in combinatie met een activiteit)
Cruquiustocht:
Mooie tocht door het centrum van Haarlem, langs de villa’s en weilanden van Heemstede naar het Cruquiusgemaal en weer terug. Onderweg geniet u van koffie, thee of frisdranken en met als uitbreiding een punt appeltaart van Patisserie Tummers. Tijdens de terugtocht eventueel een biertje/wijntje erbij. Bij Cruquius kunt u van boord voor een bezoek aan het Cruquiusmuseum of voor bijvoorbeeld een lunch bij Theehuis Cruquius (niet inbegrepen bij de prijs).
Tocht van drie uur, incl. drankjes: € 35,- p.p.
Aanbieding op ma. t/m do., tocht van drie uur, incl. drankjes en appeltaart € 29,- p.p.
Tocht van twee uur (zonder uitgebreide tussenstop in Cruquius): € 27,- p.p.
Ook mogelijk (bij groepen van minimaal 20 personen): in plaats van met de boot terug naar Haarlem wordt u met uw groep in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren terug naar Haarlem gereden!
Spaarndamtocht:
Boottocht van ongeveer 50 minuten naar het pittoreske dorpje Spaarndam. Onderweg geniet u van koffie, thee of frisdranken en met als uitbreiding een punt appeltaart van Patisserie Tummers. In Spaarndam kunt u van boord voor bijvoorbeeld een wandeling langs de oudste werkende kolksluis van Europa en het beeldje van Hansje Brinker aan de IJdijk. Vervolgens kunt u bij restaurant de Kolk gaan lunchen of laat u de lunch aan boord serveren (niet inbegrepen bij de prijs). Tijdens de boottocht terug naar Haarlem staan de drankjes (bier, wijn en fris) weer voor u klaar.
Tocht van drie uur, incl. drankjes: € 35,- p.p.
Aanbieding op ma. t/m do., tocht van drie uur, incl. drankjes en appeltaart € 29,- p.p.
Tocht van twee uur (zonder uitgebreide tussenstop in Spaarndam): € 27,- p.p.
Ook mogelijk (bij groepen van minimaal 20 personen): in plaats van met de boot terug naar Haarlem wordt u met uw groep in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren terug naar Haarlem gereden!
Vaar- en puzzeltocht door Haarlem:
Bij dit arrangement van 2,5 uur vaart u door het centrum van Haarlem en onderbreekt u uw vaartocht voor een puzzel-/wandeltocht van ongeveer 50 minuten langs een aantal bezienswaardigheden rondom de Grote markt en het Spaarne.
Tocht van 2,5 uur, incl. drankjes: € 27,50 p.p.
Haarlemse hofjestocht:
Bij dit arrangement bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem, en gaat u van boord voor een korte wandeling naar nabijgelegen hofjes.. Zo gaat u bij de kinderhuissingel van boord en bezoekt u zelfstandig het Frans Loenenhofje.
U gaat u aan het Spaarne van boord voor bezichtiging van het oudste hofje van Nederland (Hofje van Bakenes) en het nieuwste van Haarlem (Johannes Enschedéhof uit 2007
Tocht van 1,5 uur, zonder gids, incl. drankjes: € 22,- p.p.
Aanbieding op ma. t/m do., zonder gids, incl. drankjes: € 19,- p.p.
Uitbreiding met gids aan bood en voor bezoeken van hofjes €40,- per boot
Deze tocht kan uitgebreid worden als u meer hofjes wilt bezoeken (of in combinatie met een lunch etc.) Houdt u er rekening mee dat de hofjes op zondag gesloten zijn en daarmee niet toegankelijk zijn voor publiek.
Vaar- en fietstocht:
Ontdek Haarlem en omgeving vanaf het water en op de fiets! Met dit arrangement vaart een van onze schippers u met uw eigen groep een uur lang over het Spaarne en door de grachten en singels van Haarlem. Koffie, thee, frisdranken én eventueel een biertje of wijntje staan voor u klaar. Vervolgens stapt u van boord en wandelt u in ongeveer 5 minuten naar onze partner Rent a Bike, waar een fiets voor u gereserveerd is. U kunt de rest van de dag op uw eigen tempo de stad verkennen of door het prachtige duingebied van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort fietsen. Het programma omdraaien is ook mogelijk: eerst fietsen en afsluiten met een boottochtje; dan kunt u dit arrangement bijvoorbeeld uitbreiden met een ‘aangeklede’ borrel of maaltijd op de Waterkoets!
Boottocht van één uur, incl. drankjes én fietshuur: € 23,50 p.p. Langer varen kan natuurlijk ook, net zo als het toevoegen van diverse catering. Voor een fiets met versnellingen, E-bike of tandem geldt een (kleine) toeslag.
Mooie Neltocht:
Tocht over het Spaarne naar de “Mooie Nel” (ten noorden van Haarlem). Bij recreatiegebied het Schoteroog kunt u van boord voor een activiteit. Zo hebben wij het Kubb spel aan boord maar u kunt er ook voetballen. Of kies voor een langere activiteit zoals boogschieten of frisbee golf (in samenwerking met Dynamique). Of bezoek paviljoen Loef voor een lunch, borrel of diner.
Tocht van twee uur, incl. drankjes: € 27,- p.p.
Tocht van drie uur inclusief activiteit € 35,- p.p.
Vaartocht met als activiteit Kubb/voetballen: geen meerkosten
Vaartocht met activiteit boogschieten: € 12,50 p.p meerkosten
Vaartocht met activiteit frisbee golf: € 25,- p.p meerkosten
Industriecultuurtocht:
Vaar mee over het Spaarne langs het Industriële erfgoed van Haarlem. Luister ondertussen naar de verhalen van de stadsgids over de bedrijvigheid langs de oevers in het verleden en heden. Van een biertje tot een chocolaatje, van een scheepje tot een schip, van bagger tot afval, noem maar op. Het Spaarne is en blijft de aorta van de stad. De vaartocht start bij de Gravenstenenbrug tegenover het Teylersmuseum aan het Spaarne. Er wordt gevaren tot er ‘land in zicht‘ is en weer terug.
Tocht van 1,5 uur,: € 23,- p.p.
Vaartocht Inclusief drankjes € 26,- p.p.
Ook te combineren met een bierproeverij bij de Jopenkerk (vanaf €12,50 extra p.p.)!
Bier en vertier
Vaartocht over het Spaarne richting de Waarderpolder. Daar gaat u van boord voor een korte wandeling naar en bezoek aan de jongste brouwerij van de stad ‘het Uiltje’ óf aan het Proeflokaal van Jopenbier. Haarlem was een echte bierstad in het verleden. Gelukkig staat het Haarlemse bier nu weer op de kaart. Na een bierproeverijtje wordt u op een exclusieve manier weer terug naar het centrum van Haarlem gebracht in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren.
Het totale arrangement (vaartocht met gids en catering, bezoek aan bierbrouwerij en terugreis met NZH-bus) duurt ongeveer 3,5 uur. Kosten: € 37,- per persoon, op basis van een groep van minimaal 20 personen. Dit arrangement kan uitgebreid worden met diverse cateringopties zoals bijvoorbeeld een lunch aan boord (meerprijs € 10,- p.p.)
Bierproeverij op het water
Vaartocht van 1,5 uur, incl. proeverij van vijf regionale biertjes met uitleg van bierkenner/stadsgids. En het standaard vrij drinken arrangement erbij!
Tocht van 1,5 uur, incl. bierproeverij, drankjes en gids: € 32,50 p.p.
Wilt u zelf een arrangement samenstellen? Bespreek uw wensen met ons! Er is veel mogelijk op de Waterkoets!
Wij varen o.a. ook naar de Molenplas, Ford Zuid, Van Assema en Landgoed Groenendaal.
Vraag gerust een offerte aan!

 

 


Voor al onze arrangementen geldt:

  • Prijzen zijn per persoon en gelden voor groepen vanaf 10 volwassenen. Wilt u met minder personen varen, dan geldt een toeslag. Bij groepen van meer dan 30 personen is een korting van toepassing. Kinderen tot 6 jaar varen gratis mee, van 6 tot 12 jaar voor de halve prijs.
  • Prijzen zijn totaalprijzen per persoon, dus inclusief boothuur, schipper en de eventuele bij het arrangement aangegeven catering.
  • Wij gaan uit van self service aan boord. Wenst u bediening tijdens de vaartocht, dan rekenen wij daarvoor € 20,- per uur.
  • Een stadsgids mee? Live muziek aan boord? Zie de extra mogelijkheden op de pagina catering & prijzen.
  • U kunt zelf uw opstapplaats kiezen, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties.