Speciale bokbier-vaartocht

20 oktober 2017

De ‘R’ is weer in de maand. Dus tijd voor een bokbiertje! We varen met de Waterkoets om Schoteroog heen naar de Mooie Nel. Van boord brengen we een bezoek aan de brouwerij en proeflokaal het Uiltje. Een nostalgische bus uit het NZH-Museum brengt ons weer terug naar de stad. Geschikt voor groepen vanaf 8 tot maximaal 15 personen op vrij- en zaterdagen te boeken.

Het is ook mogelijk om een bokbier proeverij aan boord te doen met diverse bieren, met uitleg van bierkenner/stadsgids.

Neem contact op voor meer informatie of een offerte aanvraag.

 

 

Foto: NZH-Museum

Op bezoek bij tentoonstelling “de Waterbazen”

24 juli 2017

Op vrijdag 11 augustus kunt u met de Waterkoets en onder deskundige leiding van een Gildegids mee met een vaartocht naar het Cruquius Museum voor bezoek aldaar aan de lopende tentoonstelling over een van de Waterbazen uit het verleden.

Aandacht wordt besteed aan het waterbeheer in verleden, heden en toekomst en aan de huidige gevaren van de klimaatverandering. Waren eind 18de en begin 19de eeuw de grote waterbazen Christiaan Brunings en Frederik Willem Conrad, oprichters van Rijkswaterstaat, daarvoor was het de grote waterbaas Nicolaus Samuelis Cruquius (1678 – 1754) wiens naam verbonden is aan het gemaal dat gebouwd werd voor de drooglegging van de Haarlemmermeer.

We vertrekken precies om 10.30 uur. Rond 13.30 uur bent u weer terug.
Op- en afstappen aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug).

Kosten van dit unieke arrangement zijn € 25 per persoon (exclusief entree museum)
Voor € 7,50 kunt u geheel vrijblijvend een lunch ( 3 luxe minibroodjes) bijboeken .

Aanmelden verplicht via info@dewaterkoets.nl

Dit arrangement is ook voor groepen van 8 tot 20 personen te boeken.Er kan een andere prijs gelden voor het arrangement als u op een andere datum vaart.

Wij zijn al een keer op bezoek bij tentoonstelling ”de Waterbazen” geweest! Lees meer op: https://www.haarlemsdagblad.nl/playlist/haarlem-uitgelicht/artikel/met-de-waterkoets-naar-cruquiusgemaal

Foto: Toussaint Kluiters

Varen, bierproeven en nostalgisch vervoer

Op zaterdag 5 augustus kunt u deelnemen aan een bijzonder arrangement van varen, bierproeven en nostalgisch vervoer. We varen de stad uit met de Waterkoets over het Spaarne om Schoteroog naar de Mooie Nel. Van boord brengen we een bezoek aan de brouwerij en proeflokaal het ‘Uiltje’ aan de Bingerweg. Een nostalgische bus van het NZH-Museum brengt ons weer terug naar de stad.

Om 14.00 uur vertrekken we. Opstapplaats boot aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug). Aan boord zal een deskundige Gildegids u onder genot van een biertje of iets anders vertellen over het Haarlems bier door de eeuwen heen. Rond 15.15 uur arriveren we bij brouwerij het Uiltje. De bus haalt ons op om 16.30 uur, zodat we uiterlijk 17.00 uur terug zijn aan het Spaarne bij het Teylermuseum.
Na al deze indrukken, tijd om een Uiltje te knappen!

Kosten van dit unieke arrangement € 30 per persoon (incl. consumptie aan boord, brouwerijbezoek met biertje en vervoer terug)

U kunt zich voor dit unieke arrangement individueel aanmelden bij: info@dewaterkoets.nl

Ook voor groepen vanaf 8 tot maximaal 15 personen op vrij- en zaterdagen te boeken. Er kan een andere prijs gelden voor het arrangement als u op een andere datum vaart.

Foto: NZH Museum

Aanbieding borrelboot

13 februari 2017

Proeven en proosten op het water in Haarlem. Gezellig samen met uw eigen groep in een overdekte en verwarmde boot!

Met Hollands kaas/worst plateau van Vijn Party service, warm bittergarnituur van restaurant Zuidam en luxe vers gebrande noten en zoute stengels. De borrelboot is inclusief bier, wijn en frisdranken.

Nu 2 uur varen voor €27,50 per persoon. Ben u met meer dan 18 personen? Dan vaart u voor €25,- per persoon met ons mee! Deze aanbieding is geldig t/m. 1 april.

Wij wensen u een voortvarend 2017!

2 januari 2017

2016 was een prachtig vaarjaar! Bedankt!

Wij kijken uit naar alle mooie vaartochten komend jaar, en wensen u een voortvarend 2017!


Actie ’t Winterse borrelschip!
Speciaal t/m maart 2017:

Proostend het nieuwe jaar in met prosecco en warme glühwein! In winterse sferen op uw eigen verwarmde boot door de grachten van Haarlem genietend van een lekker hapje en drankje.
De borrelboot is incl. bier, wijn en frisdranken en met
luxe vers gebrande noten en zoute stengels.

Vaart u met een groep vanaf 10 personen?
1 uur varen €17,50 p.p. of 1,5 uur varen voor €22,50 p.p.

Bent u met een groep vanaf 20 personen?
1 uur varen €14,- p.p. of 1,5 uur varen €19,- p.p.

Liever nog iets erbij? Lunch met soep €12,50 of tapas €15,

Bokbiertocht

27 oktober 2016

Een typische herfst- of winteractiviteit met een sterk seizoensbier. Wist u dat Haarlem in vorige eeuwen een echte bierstad was. In de 17e eeuw telde Haarlem maar liefst zo’n zestig kleine brouwerijen. Van deze glorietijden was in de twintigste eeuw weinig meer over, maar in 1995 is daar verandering in gekomen.

Wilt u meer over het Haarlems bier weten en dat ook proeven, dan neemt bierliefhebber en Gilde-stadsgids Hans de Roode u mee met deze vaartocht! De tocht duurt anderhalf uur, incl. bokbierproeverij, kaas/worst plateau en het standaard vrij drinkenarrangement. €34,- per persoon, op basis van minimaal 10 personen.

Familieboot winterkorting

24 oktober 2016

Onze boten zijn een ideale plek om ontspannen bij elkaar te komen met de hele familie en te genieten van Haarlem en omgeving. Ook in de winter samen gezellig bij elkaar in een overdekte, verwarmde boot!

Speciaal voor families vanaf 20 personen hebben wij de volgende winteractie van november 2016 t/m maart 2017:

  • De borrelboot met bier, wijn en frisdranken. Met luxe vers gebrande noten en zoute stengels: Nu 1,5 uur varen voor €22,50 per persoon.
  • Of de koffieboot met koffie, thee en frisdranken met appeltaart van Tummers. Mogelijk van 10.00 t/m 15.00 uur. Nu 1,5 uur varen voor €19,50 p.p.

Wintertijd!

13 oktober 2016

De Waterkoets vaart door in de winter. Met familie, vrienden of collega’s gezellig bij elkaar in een overdekte, verwarmde boot!
Lekker genieten op het water met glühwein of warme chocolademelk. En daarbij bijvoorbeeld een heerlijk stuk warme huisgemaakte appeltaart van restaurant Zuidam.

Of probeer eens iets anders, zoals een stamppotbuffet aan boord. Of een snerttocht!
En daarbij zoals altijd ons vrij drinken arrangement van bier, wijn en frisdranken.

Geniet aan boord van De Waterkoets van Haarlem en omgeving, ook in de winter!

(Winterprijzen op aanvraag, neem contact op voor meer informatie!)

Industrie Cultuur Festival 22 en 23 oktober

3 oktober 2016

Eerste Industrie Cultuur Festival Haarlem
Industriële Vaartocht met De Waterkoets

Vaartocht met rondleiding:
Op zaterdag 22 oktober en op zondag 23 oktober om 12.00 uur opstappen bij Spaarne 3A

Industriecultuur Haarlem organiseert in samenwerking met de Waterkoets speciaal voor het festival een aantal vaartochten met rondleidingen onder leiding van een gespecialiseerde gids.
Deelname aan de vaartocht: € 7,50. 
U kunt dit bedrag ter plekke voldoen.
Te boeken via deze website

Vaartocht met rondleiding en proeverij:
Op zaterdag 22 oktober om 14.00 en 16.00 uur en zondag 23 oktober om 15.00 en 17.00 uur opstappen bij Spaarne 3A

Brouwerij Het Uiltje organiseert in samenwerking met de Waterkoets speciaal voor het festival een aantal vaartochten met rondleidingen en proeverijen in de fonkelnieuwe brouwerij in de Waarderpolder met muzikale optredens!
Deelname aan de vaartocht & rondleiding: €15,00. 
U kunt dit bedrag ter plekke voldoen.
Te boeken via deze website

Meer informatie op de website: www.industriecultuurhaarlem.nl

Of op de website van Haarlem Marketing: http://bit.ly/2elFllG
14705674_1310278085652129_4560872576905726848_nDroste Haarlem

Omgeving Haarlem

5 september 2016

Bent u benieuwd waar u wel eens langs zou kunnen varen met de Waterkoets? Hieronder ziet u kleine impressie van de omgeving van Haarlem.