Beste wensen

10 januari 2019

2018 was een prachtig vaarjaar! Bedankt!

Wij kijken uit naar alle mooie vaartochten komend jaar en wensen u een voortvarend 2019!

 

Varen, bierproeven en nostalgisch vervoer

15 november 2018

Op zaterdag  22 december kunt u deelnemen aan een bijzonder arrangement van varen, bierproeven en nostalgisch vervoer. De ‘R’ is weer in de maand. Dus tijd voor een bokbiertje! We varen de stad uit met de Waterkoets over het Spaarne om  Schoteroog naar de Mooie Nel. Van boord brengen we een bezoek aan de brouwerij en proeflokaal het ‘Uiltje’ aan de Bingerweg. Een nostalgische bus van het NZH-Museum brengt ons weer terug naar de stad.

Om 14.00 uur vertrekken we. Opstapplaats  boot aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug). Aan boord zal een deskundige Gildegids u onder genot van een biertje of iets anders vertellen over het Haarlems bier door de eeuwen heen. Rond 15.15 uur arriveren we bij brouwerij het Uiltje. De bus haalt ons op om 16.30 uur, zodat we uiterlijk  17.00 uur terug zijn aan het Spaarne bij het Teylermuseum. Na al deze indrukken, tijd om een Uiltje te knappen!

Kosten van dit unieke arrangement € 30 per persoon (incl. consumptie aan boord, brouwerijbezoek met biertje en vervoer terug)
U kunt zich voor dit unieke arrangement aanmelden bij: info@dewaterkoets.nl .
Ook voor groepen vanaf 8 tot maximaal 15 personen op vrij- en zaterdagen te boeken.

Op zaterdag 10 november heeft deze speciale biertocht ook plaats gevonden. Lees meer in het Haarlems Dagblad, klik hier

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Varen en fietsen

14 juni 2018

Ontdek Haarlem en omgeving vanaf het water en op de fiets! Met dit arrangement vaart een van onze schippers u met uw eigen groep een uur lang over het Spaarne en door de grachten en singels van Haarlem. Koffie, thee, frisdranken én eventueel een biertje of wijntje staan voor u klaar. Vervolgens stapt u van boord en wandelt u in ongeveer 5 minuten naar onze partner Rent a Bike, waar een fiets voor u gereserveerd is. U kunt de rest van de dag op uw eigen tempo de stad verkennen of bijvoorbeeld door het prachtige duingebied van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort fietsen.
Het programma omdraaien is ook mogelijk: eerst fietsen en afsluiten met een boottochtje; dan kunt u dit arrangement bijvoorbeeld uitbreiden met een ‘aangeklede’ borrel of maaltijd op de Waterkoets!

Kosten van dit arrangement (boottocht van een uur met drankjes + fietshuur): € 23,50 p.p.
Deze prijs geldt voor groepen vanaf 10 personen. Langer varen kan natuurlijk ook, net zo als het toevoegen van diverse catering. Voor een fiets met versnellingen, E-bike of tandem geldt een (kleine) toeslag.

Samenwerking met theesalon Bij Babette

31 mei 2018

Theesalon Bij Babette is Haarlems enige echte Britse theesalon. Bij Babette staat bekend om haar Afternoon Tea en Scones en serveert ook zelfgemaakte taarten. Geniet van Babette’s heerlijkheden aan boord van een van de historische boten van de Waterkoets!

Met Babette op de boot!
De scones, taarten en afternoon tea van Babette kunt u ook aan boord van De Waterkoets laten serveren. Of u luncht op de boot. Of u boekt een rondvaart voordat u naar Babette gaat of juist daarna. Zomaar wat ideeën van Babette in combinatie met De Waterkoets.

Om u een idee te geven:

Babette’s Proeverij € 25,- p.p.
Verse zoete óf hartige hapjes uit de keuken van Babette incl. drankjes tijdens een boottocht van een uur.

Babette’s lunch € 27,50 p.p.
Een uur varen, incl. vijf kleine sandwiches én een scone met room en huisgemaakte jam. Met drankjes erbij natuurlijk..

Babette’s traditional high tea € 42,50 p.p.
Een uitgebreide afternoon tea met zoete en hartige heerlijkheden én drankjes. U vaart anderhalf uur.

Neem contact met ons op voor meer mogelijkheden!

Deze prijzen gelden voor groepen vanaf 10 personen. Langer varen kan natuurlijk ook! Voor een rondvaart voor of na uw bezoek aan Babette betaalt u € 13,- p.p. per uur (€ 15,- incl. drankjes).