Op- & afstapplaatsen

U kunt op vele locaties in de stad op- en afstappen. Vaak is dat via een steiger maar ook via de wal, zoals gebruikelijk is in de grachten van Haarlem. Voorwaarde is dat het veilig en nautisch mogelijk moet zijn. Heeft u een speciale locatie waar u wilt op- of afstappen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Standaard op- en afstapplaats: Nieuwe Gracht

De standaard afmeerlocatie is de steiger tegenover huisnummer 80 aan de Nieuwe Gracht (tussen de Kruisweg en de Jansweg) en is 5 à 10 minuten lopen vanaf station Haarlem NS of vanaf parkeergarage Stationsplein. Daarnaast is deze afmeerlocatie op een steenworp afstand van de grote markt.

Andere op- en afstapplaatsen

Uiteraard is het mogelijk om uw rondvaart op andere locaties te starten en of te eindigen. Bekijk hieronder de individuele op- en afstapplaatsen. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact op.

Download een overzicht van de op- en afstapplaatsen  (PDF 5MB) 

 

Museum Het Dolhuys Prachtig gelegen in een park, ligt op 5 à 10 minuten lopen vanaf station Haarlem NS of vanaf parkeergarage Cronjé, museum het Dolhuys. Een belevingsmuseum over de geschiedenis van de psychiatrie in Nederland.

Frans Halsmuseum Het museum waarin u kunt genieten van de schilderkunst in de Gouden Eeuw. Combineer uw bezoek aan dit museum met een rondvaart door Haarlem en omgeving. Eventueel parkeergelegenheid nabij in parkeergarage de Kamp.

Teylersmuseum / De Waag Eerste en oudste museum van Nederland, prachtig gelegen aan het Spaarne in het centrum van de stad, dichtbij de Grote Markt. Parkeergelegenheid in parkeergarage de Appelaar.

Molen de Adriaan / Restaurant Zuidam Door prachtige ligging aan het Spaarne is deze molen één van de markantste bouwwerken van Haarlem. Open voor bezichtiging én tevens trouwlocatie. Restaurant Zuidam is een modern en eigentijds restaurant, gevestigd in een voormalige scheepswerf naast de molen. Combineer uw boottocht met een lunch of diner van restaurant Zuidam, geserveerd op het water.

Jopenkerk In een voormalig kerkje is nu een volledig operationele brouwerij, grand café en restaurant gevestigd, waar bier volgens oud Haarlems recept wordt gebrouwd. Combineer uw boottocht met een bierproeverij! Parkeergelegenheid in parkeergarage Raaks.

Lichtfabriek / Restaurant Chocoase Cultureel bedrijvencentrum De lichtfabriek waar kleine en grote evenementen georganiseerd kunnen worden is gevestigd in monumentale industriële panden, vlakbij het Max Euweplein. Hier is ook restaurant Chocoase gevestigd. Er is gratis parkeergelegenheid bij de Lichtfabriek. Tevens is deze locatie goed bereikbaar met de bus.

Spaarndamseweg Opstapplaats aan het Spaarne, net buiten het centrum van Haarlem, goed bereikbaar voor bussen.

Spaarndam, nabij restaurant ’t Stille water Op- en afstapplaats bij restaurant ’t Stille water aan voormalige kolksluis, uitkijkend over het pittoreske haventje van Spaarndam.

Spaarndam, nabij Fort Zuid Op- en afstapplaats bij (Kunst en Theater) Café Terras Fort-Zuid, gevestigd in onderdeel van Stelling van Amsterdam, prachtig gelegen aan de Mooie Nel bij Spaarndam.

Haarlemmerliede, nabij Fort Penningsveer  / Jachthaven en café Bij van Assema

Museum De Cruquius Op- en afstapplaats bij het oude stoomgemaal en museum De Cruquius, een museum van industriële geschiedenis. Naast het museum ligt Theehuis Cruquius, gevestigd in de oude woning van de opzichter van het  gemaal.

Haven Heemstede

Molenplas Fijne locatie om de benen te strekken, een balletje te trappen of een duik te nemen in de Molenplas vanaf het aangelegde strandje.

Gratis opstapplaatsen:
Nieuwe Gracht, 10 minuten van het station en grote markt
Teylersmuseum (parkeergarage de Appelaar)
Molen de Adriaan, restaurant Zuidam
Restaurant Chocoase (lichtfabriek) gratis parkeren
Kruising Spaarndamse weg en Floresstraat: gratis parkeren
Jopenkerk (parkeergarage Raaks)
Opstapplaatsen met extra kosten:
Frans Halsmuseum (parkeergarage de Kamp) € 30.00
Museum Dolhuys ( aan de schotersingel) € 30.00
Museum de Cruquius € 70.00
Kathedraal Sint Bavo € 30.00
Van de Valk Hotel (t/o voetbalveld Olympia ) € 40.00
Carlton Hotel (opstappen bij Frans Halsmuseum € 30.00
Spaarndam en Leyduin € 50.00
Vijfhuizen en Molenplas € 80.00
Oude haven Waarderpolder: gratis parkeren € 30.00
Haven van Heemstede € 50.00
Jachthaven van Assema, fort bij Penningsveer € 50.00
Andere opstapplaatsen: voorvaarkosten per half uur € 40.00
Amsterdam met Salonboot (max. 12p.) op aanvraag
Leiden / kagerplassen op aanvraag