Op vrijdag 11 augustus kunt u met de Waterkoets en onder deskundige leiding van een Gildegids mee met een vaartocht naar het Cruquius Museum voor bezoek aldaar aan de lopende tentoonstelling over een van de Waterbazen uit het verleden.

Aandacht wordt besteed aan het waterbeheer in verleden, heden en toekomst en aan de huidige gevaren van de klimaatverandering. Waren eind 18de en begin 19de eeuw de grote waterbazen Christiaan Brunings en Frederik Willem Conrad, oprichters van Rijkswaterstaat, daarvoor was het de grote waterbaas Nicolaus Samuelis Cruquius (1678 – 1754) wiens naam verbonden is aan het gemaal dat gebouwd werd voor de drooglegging van de Haarlemmermeer.

We vertrekken precies om 10.30 uur. Rond 13.30 uur bent u weer terug.
Op- en afstappen aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug).

Kosten van dit unieke arrangement zijn € 25 per persoon (exclusief entree museum)
Voor € 7,50 kunt u geheel vrijblijvend een lunch ( 3 luxe minibroodjes) bijboeken .

Aanmelden verplicht via info@dewaterkoets.nl

Dit arrangement is ook voor groepen van 8 tot 20 personen te boeken.Er kan een andere prijs gelden voor het arrangement als u op een andere datum vaart.

Wij zijn al een keer op bezoek bij tentoonstelling ”de Waterbazen” geweest! Lees meer op: https://www.haarlemsdagblad.nl/playlist/haarlem-uitgelicht/artikel/met-de-waterkoets-naar-cruquiusgemaal

Foto: Toussaint Kluiters