Haarlem is een prachtige stad met veel mogelijkheden voor ontspanning. Wilt u een aantal uur met uw groep op pad? Combineer uw boottocht dan eens met een activiteit aan de wal.

Denk bijvoorbeeld aan het combineren van uw boottocht met: een lunch of diner op het water of aan de wal, een partijtje frisbeegolf of kubb aan de Mooie Nel, een kookworkshop in Haarlem of Spaarndam, museumbezoek  of een ludieke stadswandeling door Haarlem. Wij hebben goede contacten met diverse aanbieders aan het water en denken graag met u mee over een aantrekkelijk arrangement!

Hieronder een paar voorbeelden van bedrijfsuitjes, kijk voor meer mogelijkheden op https://dewaterkoets.nl/arrangementen/varen-activiteit/

Cruquiustocht

Mooie tocht door het centrum van Haarlem, langs de villa’s en weilanden van Heemstede naar het Cruquiusgemaal en weer terug. Bij Cruquius kunt u van boord voor een bezoek aan het Cruquiusmuseum of voor bijvoorbeeld een lunch bij Theehuis Cruquius (niet inbegrepen bij de prijs).

 • Cruquiustocht van twee uur, incl. drankjes op de boot. € 37,50 p.p.
 • Cruquiustocht van drie uur, incl. drankjes op de boot én gelegenheid tot bezoek Cruquiusmuseum of Theehuis De Cruquius: € 42,50 p.p.

Ook mogelijk (bij groepen van minimaal 20 personen): In plaats van met de boot terug naar Haarlem wordt u met uw groep in een originele NZH-bus uit de zeventiger jaren terug naar Haarlem gereden(Prijs op aanvraag)

Vaar- en puzzeltocht door Haarlem

Bij dit arrangement van 2,5 uur vaart u door het centrum van Haarlem en onderbreekt u uw vaartocht voor een puzzelwandeltocht van ongeveer 45 minuten langs een aantal bezienswaardigheden rondom de Grote markt en het Spaarne.  Er zijn twee puzzelroutes, dus u kunt de groep ook splitsen. Tijdens de puzzeltocht kan elk groepje punten verdienen door een aantal vragen te beantwoorden op een formulier. De vragen hebben betrekking op allerlei wetenswaardigheden over de historische binnenstad van Haarlem en de tocht is zo een leuke manier om Haarlem wat beter te leren kennen. Vaar- en puzzelarrangement van 2,5 uur, incl. drankjes op de boot € 37,50 p.p.  (korting vanaf 16 personen)

Haarlemse hofjestocht

Bij deze tocht bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem, en gaat u van boord voor een korte wandeling naar 2 nabijgelegen hofjes.

 • Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur incl. drankjes € 27.- p.p.  De stadsgids kost 40 euro. De gids vaart met u mee en verteld over Haarlem en de hofjes. Bij een tussenstop bezoekt u enkele hofjes .
 • Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur boottocht incl. drankjes zonder gids € 27,- p.p. De boot stopt bij de hofjes, met de aangereikte informatie bezoekt u zelf de hofjes, terwijl de boot op u wacht. De tocht kan uitgebreid worden als u meer hofjes wilt bezoeken (of in combinatie met een lunch etc.) Houdt er rekening mee dat de hofjes op zondag gesloten zijn voor publiek.

Mooie Nel tocht

Tocht over het Spaarne naar de “Mooie Nel” (ten noorden van Haarlem). Bij recreatiegebied het Schoteroog kunt u van boord voor een wandeling, zwemmen of sportieve activiteit. Zo hebben wij het Kubb spel aan boord maar u kunt er ook een balletje trappen (geen meerkosten). Of kies voor een langere activiteit zoals boogschieten of frisbee golf (tegen meerkosten en in samenwerking met Dynamique). Of bezoek paviljoen Loef voor een lunch, borrel of diner.  Een lunch of tussenstop in Spaarndam is ook mogelijk. Tocht van 2 uur, incl. drankjes aan boord aan de wal: € 35 p.p.

Goed om te weten:

 • Elk half uur extra boothuur, incl. drankjes: € 8,- p.p.
 • Alle prijzen zijn inclusief BTW
 • Prijzen zijn gebaseerd op groepen van minimaal 10 volwassenen; bent u met minder dan 10 volwassenen, neem dan contact op over de prijs. Voor groepen vanaf 20 personen is korting mogelijk, vraag om offerte.
 • Diverse cateringmogelijkheden, zie de prijslijst.
 • Mogelijk om onderweg ijsje te halen bij Tante Saar
 • Zelf extra drankjes en hapjes meenemen is toegestaan; bordjes en vorkjes zijn aanwezig
 • De opstapplaats is in overleg, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties
 • Op de boot is zelfbediening, extra bediening is mogelijk in overleg.

Extra mogelijkheden

 • Stadsgids voor 1 uur op de boot, t/m 12 personen€ 40,-
 • Stadsgids voor 1 uur op de boot, vanaf 13 personen€ 50,-
 • Accordeonist, karaokeset, bierproeverij, etc. zie prijslijst
 • Cava per fles €12,50