Een uniek avondje uit, varend genieten van elkaars gezelschap en van een heerlijk diner. Op een zwoele zomeravond in de open lucht, maar als het weer wat minder is comfortabel overdekt en (zo nodig) verwarmd. Tijdens de vaartocht kunnen wij afmeren bij restaurant Zuidam in Haarlem of De Kolk in Spaarndam, waar de gerechten rechtstreeks vanuit de keuken voor u aan boord worden geserveerd. Op de salonboot is plaats voor maximaal 12 personen; op de zolderschuit kunnen maximaal 18 personen aan tafel dineren.

Enkele voorbeelden van populaire dinerboten

Hoofdgerecht van restaurant Zuidam € 41,- p.p.
Anderhalf uur varen terwijl u geniet van een hoofdgerecht van Restaurant Zuidam dat voor u aan boord wordt geserveerd. U kunt hierbij kiezen uit: saté van kippendij, het vis-van-de-dag gerecht of het vegetarische daggerecht (zie www.restaurantzuidam.nl). Uw keuze kunt u tijdens de vaartocht doorgeven aan de schipper. Daarbij onbeperkt frisdranken, bier en wijn aan boord.  
Uit te breiden met een borrelplank van Zuidam €19.50 of kies een voor- of nagerecht van Zuidam voor € 8,50 p.p.. Toeslag Gegrilde runder rib eye € 4,50, Pekingeend of Gebakken gamba’s € 3,-.
(Met alleen saté voor de hele groep 39,- p.p.

Driegangenkeuzemenu van restaurant Zuidam
Twee uur varen door Haarlem en omgeving met daarbij een driegangen keuzemenu van restaurant Zuidam, op de boot geserveerd. U kunt daarbij kiezen uit drie verschillende voor-, hoofd- en nagerechten, elk seizoen een ander keuzemenu; vraag ernaar bij uw boeking. Iedereen kan zijn/haar keuze tijdens de vaartocht aan de schipper doorgeven. Daarbij ook weer onbeperkt gebruik van frisdrank, bier en wijn aan boord. U kunt er (na overleg) voor kiezen om het hoofdgerecht in restaurant Zuidam te nuttigen (drankjes in het restaurant zijn dan voor eigen rekening).
Driegangenkeuzemenu € 63,- p.p. Zie .pdf voor dit keuzemenu
Luxe driegangenkeuzemenu € 68,- p.p.  Zie .pdf voor het luxe menu
Dit menu wisselt elke seizoen, neem contact op voor de recente versie.

Luxe tapasdiner € 54,- p.p.  
Twee uur varen met luxe tapasdiner (shared dining) van Vijn party-service. Daarbij onbeperkt frisdranken, bier en wijn aan boord.  Voor extra mogelijkheden en dieetwensen neem contact op met Vijn partyservice, zie www.vijn-partyservice.nl 

Dineren naar eigen invulling
U kunt  ook kiezen voor een diner helemaal naar eigen invulling. U start uw boottocht bijvoorbeeld met borrelplanken of een voorgerecht van restaurant Zuidam. Na ongeveer een uur gaat u van boord. Het hoofgerecht wordt dan geserveerd in een Haarlems restaurant óf in restaurant de Kolk of de Toerist in Spaarndam of paviljoen Loef aan de Mooie Nel. Het nagerecht en/of de koffie/thee worden weer op de boot geserveerd.  Als u zelf een leuk idee of een ander restaurant aan het water in gedachten heeft, laat het ons vooral weten, wij denken graag met u mee voor een arrangement op maat.
Boothuur van 3 uur, incl. vrij drinkenarrangement aan boord: € 39,-  p.p.; de gerechten en de drankjes in de restaurants komen daar nog bij!   

U kunt uw keuze voor een dinerboot uitbreiden met diverse cateringmogelijkheden, o.a. als afsluiting koffie van restaurant Zuidam of ijsje van Tante Saar, zie onze prijslijst. En denk ook eens aan het combineren van uw dinerboot met een activiteit, zie arrangementen: varen + activiteit.

Goed om te weten: 

  • Elk half uur extra boothuur, incl. drankjes: € 5,- p.p.
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • Prijzen zijn gebaseerd op groepen van minimaal 10 volwassenen; bent u met minder dan 10 volwassenen, neem dan contact op over de prijs. Voor groepen vanaf 20 personen is korting mogelijk, vraag om offerte.
  • Kindermaaltijd is € 8,50 p.p., kinderijsje € 5,- p.p.
  • Zelf extra drankjes en hapjes meenemen is toegestaan; bordjes en vorkjes zijn aanwezig 
  • De opstapplaats is in overleg, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties
  • Op de boot is zelfbediening, extra bediening is mogelijk in overleg.
  • Heeft u specifieke wensen, bijvoorbeeld een stadsgids, bierproeverij of live muziek aan boord? Bespreek het met ons, er is veel mogelijk op de Waterkoets!  

Extra mogelijkheden
Stadsgids voor 1 uur op de boot, t/m 12 personen € 40,-
Stadsgids voor 1 uur op de boot, vanaf 13 personen € 50,-