Combineer uw vaartocht met een sportieve, culturele of culinaire activiteit aan de wal! Wij kunnen u met de boot naar een van de vele musea van Haarlem brengen (o.a. Teylersmuseum, Frans Halsmuseum, Museum van de Geest/Dolhuys, de KoepelKathedraal) of varen u naar Museum de Cruquius ten zuiden van Haarlem. Ook een leuke mogelijkheid: onderbreek uw vaartocht voor een puzzelwandeltocht door het centrum van Haarlem of een bezoek aan enkele van de vele hofjes die Haarlem rijk is. Maar een activiteit aan boord is natuurlijk ook mogelijk, denk eens aan een lachworkshop, karaoke of de ‘Ik hou van Holland’ quiz.

Bespreek uw wensen met ons, er is veel mogelijk op de Waterkoets!

Hieronder een aantal voorbeelden van arrangementen

Cruquiustocht

Mooie tocht door het centrum van Haarlem, langs de villa’s en weilanden van Heemstede naar het Cruquiusgemaal en weer terug. Bij Cruquius kunt u van boord voor een bezoek aan het Cruquiusmuseum of voor bijvoorbeeld een lunch bij Theehuis Cruquius (niet inbegrepen bij de prijs).

Cruquiustocht van twee uur, incl. drankjes op de boot. € 37,- p.p.

Cruquiustocht van drie uur, incl. drankjes op de boot én gelegenheid tot bezoek Cruquiusmuseum of Theehuis De Cruquius: € 39,- p.p.

Ook mogelijk (bij groepen van minimaal 20 personen): In plaats van met de boot terug naar Haarlem wordt u met uw groep in een originele NZH-bus uit de zeventiger jaren terug naar Haarlem gereden(Prijs op aanvraag)

Vaar- en puzzeltocht door Haarlem

Bij dit arrangement van 2,5 uur vaart u door het centrum van Haarlem en onderbreekt u uw vaartocht voor een puzzelwandeltocht van ongeveer 45 minuten langs een aantal bezienswaardigheden rondom de Grote markt en het Spaarne.  Er zijn twee puzzelroutes, dus u kunt de groep ook splitsen. Tijdens de puzzeltocht kan elk groepje punten verdienen door een aantal vragen te beantwoorden op een formulier. De vragen hebben betrekking op allerlei wetenswaardigheden over de historische binnenstad van Haarlem en de tocht is zo een leuke manier om Haarlem wat beter te leren kennen. Vaar- en puzzelarrangement van 2,5 uur, incl. drankjes op de boot € 35,- p.p.

Haarlemse hofjestocht

Bij deze tocht bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem, en gaat u van boord voor een korte wandeling naar 2 nabijgelegen hofjes.

Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur boothuur inclusief drankjes € 27.50 p.p. De gids neemt u na de vaartocht mee naar de hofjes. De stadsgids kost 40 euro.

 

Spaarndamtocht

Boottocht  naar het pittoreske dorpje Spaarndam ten noorden van Haarlem. In Spaarndam kunt u van boord voor bijvoorbeeld een wandeling met een stadsgids langs de oudste werkende kolksluis van Europa en het beeldje van Hansje Brinker aan de IJdijk. Ook kunt u bij restaurant de Kolk gaan lunchen of laat u de lunch aan boord serveren (niet inbegrepen bij de prijs).

Spaarndamtocht van twee uur, incl. drankjes op de boot en gelegenheid tot een wandeling door Spaarndam: € 37 p.p.

Stadsgids in Spaarndam (niet aan boord), tijdsduur in overleg: € 40,-

Varen en koken

Samen varen en koken met collega’s, familie of vrienden, bij de Kookstudio Haarlem legt de Waterkoets voor de deur aan! Eerst een rondvaart door Haarlem maken en daarna een kookworkshop volgen óf juist starten in de Kookstudio en daarna met de zelfgemaakte high tea, borrelhapjes of andere heerlijkheden aan boord van de Waterkoets genieten van het lekkers en de omgeving.

Industriecultuurtocht

Vaar mee over het Spaarne langs het Industriële erfgoed van Haarlem. Luister ondertussen naar de verhalen van de stadsgids over de bedrijvigheid langs de oevers in het verleden en heden. Van een biertje tot een chocolaatje, van een scheepje tot een schip, van bagger tot afval, noem maar op. Het Spaarne is en blijft de aorta van de stad. De vaartocht start bij de Gravenstenenbrug tegenover het Teylersmuseum aan het Spaarne. Er wordt gevaren tot er ‘land in zicht‘ is en weer terug.

Tocht van 1,5 uur, incl. drankjes en met gids € 29,50 p.p.   stadsgids € 40 p.p.

Ook te combineren met een bierproeverij bij de Jopenkerk.

Bierproeverij op het water

Vaartocht van 1,5 uur, incl. proeverij van vijf regionale biertjes met uitleg van een bierkenner/stadsgids, hapjes en het standaard vrij drinken arrangement erbij!  Prijs op aanvraag

Vaar- en fietstocht

Ontdek Haarlem en omgeving vanaf het water en op de fiets! Met dit arrangement vaart een van onze schippers u met uw eigen groep een uur lang over het Spaarne en door de grachten en singels van Haarlem. Koffie, thee, frisdranken én eventueel een biertje of wijntje staan voor u klaar. Vervolgens stapt u van boord bij de Nieuwe Gracht en wandelt u in ongeveer 5 minuten naar onze partner Rent a Bike. Neem contact op met hun voor de fietsverhuur.

U kunt de rest van de dag op uw eigen tempo de stad verkennen of door het prachtige duingebied van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort fietsen. Het programma omdraaien is ook mogelijk: eerst fietsen en afsluiten met een boottochtje; dan kunt u dit arrangement bijvoorbeeld uitbreiden met een ‘aangeklede’ borrel of een diner op de Waterkoets! Boottocht van één uur incl. drankjes € 21,50 p.p.  1,5 uur 29,50 euro pp.  extra broodjeslunch etc. : zie prijslijst.

Goed om te weten:

  • Elk half uur extra boothuur, incl. drankjes: € 8,- p.p.
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • Prijzen zijn gebaseerd op groepen van minimaal 10 volwassenen; bent u met minder dan 10 volwassenen, neem dan contact op over de prijs. Voor groepen vanaf 20 personen is korting mogelijk, vraag om een offerte.
  • Voor diverse cateringopties, zie de prijslijst.
  • Mogelijk om onderweg ijsje te halen bij Tante Saar
  • Zelf extra drankjes en hapjes meenemen is toegestaan; bordjes en vorkjes zijn aanwezig
  • De opstapplaats is in overleg, zie de pagina opstapplaatsen voor alle opties
  • Op de boot is zelfbediening, extra bediening is mogelijk in overleg.

Extra mogelijkheden 

  • Stadsgids voor 1 uur op de boot, t/m 12 personen € 40,-
  • Stadsgids voor 1 uur op de boot, vanaf 13 personen € 50,-