Combineer uw vaartocht met een sportieve, culturele of culinaire activiteit aan de wal! Hieronder noemen we wat voorbeelden, maar heeft u zelf een idee voor een combinatie van vaartocht en activiteit, dan denken wij graag met u mee.

Cruquiustocht:
Mooie tocht door het centrum van Haarlem, langs de villa’s en weilanden van Heemstede naar het Cruquiusgemaal en weer terug. Bij Cruquius kunt u van boord voor een bezoek aan het Cruquiusmuseum of voor bijvoorbeeld een lunch bij Theehuis Cruquius (niet inbegrepen bij de prijs).
Cruquiustocht van drie uur, incl. drankjes op de boot én gelegenheid tot bezoek Cruquiusmuseum of Theehuis De Cruquius: € 37 p.p.
Cruquiustocht van drie uur: Op maandag t/m donderdag € 32 p.p.
Cruquiustocht van twee uur (zonder uitgebreide tussenstop in Cruquius) € 29 p.p.
Ook mogelijk (bij groepen van minimaal 20 personen):
In plaats van met de boot terug naar Haarlem wordt u met uw groep in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren terug naar Haarlem gereden
€150
Spaarndamtocht:
Boottocht van ongeveer 50 minuten naar het pittoreske dorpje Spaarndam ten noorden van Haarlem. In Spaarndam kunt u van boord voor bijvoorbeeld een wandeling langs de oudste werkende kolksluis van Europa en het beeldje van Hansje Brinker aan de IJdijk. Ook kunt u bij restaurant de Kolk gaan lunchen of laat u de lunch aan boord serveren (niet inbegrepen bij de prijs).
Spaarndamtocht van drie uur, incl. drankjes op de boot en gelegenheid tot een wandeling door Spaarndam € 37 p.p.
Spaarndamtocht van drie uur: Op maandag t/m donderdag € 32 p.p.
Spaarndamtocht van twee uur (zonder uitgebreide tussenstop in Spaarndam) € 29 p.p.
Varen + Activiteit
Tocht over het Spaarne naar de “Mooie Nel” (ten noorden van Haarlem). Bij recreatiegebied het Schoteroog kunt u van boord voor een wandeling of sportieve activiteit. Zo hebben wij het Kubb spel aan boord maar u kunt er ook een balletje trappen. Of kies voor een langere activiteit zoals boogschieten of frisbee golf (in samenwerking met Dynamique). Of bezoek paviljoen Loef voor een lunch, borrel of diner.   Een lunch of tussenstop in Spaarndam is ook mogelijk
Tocht van 2,5 uur, incl. drankjes aan boord en activiteit aan de wal: € 33 p.p.
met activiteit Kubb/voetballen: geen meerkosten
met activiteit boogschieten: € 17,50 p.p meerkosten
met activiteit frisbeegolf: (vanaf 15 personen, bij minder personen prijs op aanvraag, bij meer dan 20 personen korting mogelijk) € 20 p.p meerkosten
met activiteit jongleren: € 19,50 p.p meerkosten
Vaar- en puzzeltocht door Haarlem:
Bij dit arrangement van 2,5 uur vaart u door het centrum van Haarlem en onderbreekt u uw vaartocht voor een puzzelwandeltocht van ongeveer 50 minuten langs een aantal bezienswaardigheden rondom de Grote markt en het Spaarne.
Vaartocht van 1,5 uur + tussendoor puzzeltocht van 1 uur (2,5 uur totaal) € 29 p.p.
Varen + wandelen met gids
Combineer een vaartocht samen met een wandeltocht incl. gids door het centrum van Haarlem.
Vaartocht van 75min. + erna wandelen met gids 75 min. € 25 p.p.
Vaartocht van 1 uur met stadsgids op de boot, zonder drankjes + aansluitend 20 min. bezoek aan hofje met de gids € 19 p.p.
Vaartocht van 1 uur met stadsgids op de boot en incl. drankjes + aansluitend 20 min. bezoek aan hofje met de gids. € 21 p.p.
Vaartocht van 1 uur, zonder drankjes + aansluitend 1,5 uur hofjeswandeling met stadsgids (prijs incl. €4 p.p. voor stadsgids) € 19 p.p.
Vaartocht van 1 uur incl. koffie, thee en frisdrank + aansluitend 1,5 uur hofjeswandeling met stadsgids (prijs incl. €4 p.p. voor stadsgids) € 21 p.p.
Haarlemse hofjestocht:
Bij deze tocht bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem, en gaat u van boord voor een korte wandeling naar 2 of 3 nabijgelegen hofjes.
Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur (zonder gids en zonder drankjes) € 21 p.p.
Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur (zonder gids en incl. drankjes) € 24 p.p.
Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur (met gids en zonder drankjes) € 24 p.p.
Haarlemse hofjestocht, 1,5 uur (met gids en incl. drankjes) € 27 p.p.
Deze tocht kan uitgebreid worden als u meer hofjes wilt bezoeken (of in combinatie met een lunch etc.) Houdt er rekening mee dat de hofjes op zondag gesloten zijn voor publiek.
Vaar- en fietstocht:
Ontdek Haarlem en omgeving vanaf het water en op de fiets! Met dit arrangement vaart een van onze schippers u met uw eigen groep een uur lang over het Spaarne en door de grachten en singels van Haarlem. Koffie, thee, frisdranken én eventueel een biertje of wijntje staan voor u klaar. Vervolgens stapt u van boord en wandelt u in ongeveer 5 minuten naar onze partner Rent a Bike, waar een fiets voor u gereserveerd is. U kunt de rest van de dag op uw eigen tempo de stad verkennen of door het prachtige duingebied van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort fietsen. Het programma omdraaien is ook mogelijk: eerst fietsen en afsluiten met een boottochtje; dan kunt u dit arrangement bijvoorbeeld uitbreiden met een ‘aangeklede’ borrel of een diner op de Waterkoets!
Boottocht van één uur incl. drankjes + fietshuur tot 18.00 uur: € 25 p.p.
Langer varen kan natuurlijk ook, net zo als het toevoegen van diverse catering. Voor een fiets met versnellingen, E-bike of tandem geldt een (kleine) toeslag.
Varen en koken
Samen varen en koken  met collega’s, familie of vrienden, bij Kookstudio Haarlem legt de Waterkoets voor de deur aan! Eerst een rondvaart door Haarlem maken en daarna een kookworkshop volgen óf juist starten in de Kookstudio en daarna met de zelfgemaakte high tea, borrelhapjes of andere heerlijkheden aan boord van de Waterkoets genieten van het lekkers en de omgeving. Prijs op aanvraag
Industriecultuurtocht:
Vaar mee over het Spaarne langs het Industriële erfgoed van Haarlem. Luister ondertussen naar de verhalen van de stadsgids over de bedrijvigheid langs de oevers in het verleden en heden. Van een biertje tot een chocolaatje, van een scheepje tot een schip, van bagger tot afval, noem maar op. Het Spaarne is en blijft de aorta van de stad. De vaartocht start bij de Gravenstenenbrug tegenover het Teylersmuseum aan het Spaarne. Er wordt gevaren tot er ‘land in zicht‘ is en weer terug.
Tocht van 1,5 uur, incl drankjes en met gids € 27 p.p.
Ook te combineren met een bierproeverij bij de Jopenkerk vanaf €12,50 extra p.p.
Bier en vertier
Vaartocht over het Spaarne naar de Waarderpolder. Daar gaat u van boord voor een korte wandeling naar en bezoek aan de jongste brouwerij van de stad ‘het Uiltje’ óf aan het Proeflokaal van Jopenbier. Haarlem was een echte bierstad in het verleden. Gelukkig staat het Haarlemse bier nu weer op de kaart. Na een rondleiding en bierproeverij wordt u in een mooie originele NZH-bus uit de zeventiger jaren weer terug naar het centrum van Haarlem gebracht.
Het totale arrangement (vaartocht met gids en catering, bezoek aan bierbrouwerij en terugreis met NZH-bus) duurt ongeveer 3,5 uur.  Prijs op basis van een groep van minimaal 20 personen. Dit arrangement kan uitgebreid worden met diverse cateringopties zoals bijvoorbeeld een lunch aan boord. € 42 p.p.
Bierproeverij op het water
Vaartocht van 1,5 uur, incl. proeverij van vijf regionale biertjes met uitleg van een bierkenner/stadsgids, hapjes en het standaard vrij drinken arrangement erbij! € 32,50 p.p.
Wilt u zelf een arrangement samenstellen? Bijvoorbeeld naar Kathedrale basiliek Sint Bavo, Leyduin, Molenplas. Denk ook eens aan een lachworkshop, ‘Ik hou van Holland’ quiz of de combinatie met een van de vele musea. Bespreek uw wensen met ons! Er is veel mogelijk op de Waterkoets.

Dynamique Frisbeegolf