De Zolderschuit is een authentieke praam uit 1933, die geheel gerenoveerd is. Bij mooi weer  kunnen dak en ramen open, bij minder weer zit u comfortabel overdekt én verwarmd. De boot biedt ruimte aan maximaal 50 gasten, waarvan ongeveer 25 gasten comfortabel overdekt kunnen zitten. Bij een lunch of diner aan tafel is plek voor 18 personen.

De Salonboot is een notarisboot uit 1930. Hierop kunt u zowel binnen als buiten zitten. Er is ruim plaats voor 12 gasten.

Ja, de boot is alleen voor uw gezelschap gereserveerd.

U kunt vaartochten van verschillende duur boeken (minimaal één uur). Een combinatie van meerdere tochten, met een onderbreking, is mogelijk.

Een voorbeeld van een mooie vaartocht van ongeveer twee uur is over het Spaarne door het centrum van Haarlem, langs historische panden met karakteristieke gevels, langzaam Haarlem uitvarend om vervolgens langs mooie villa’s, molens en weilanden bij het oude stoomgemaal en museum De Cruquius ten zuiden van Haarlem uit te komen. U vaart dezelfde route weer terug.

U kunt op vele plaatsen op- en afstappen, zie voor voorbeelden de op- en afstapplaatsen.

Bij de opstapplaatsen aan de Nieuwe Gracht, bij Molen de Adriaan/restaurant Zuidam, tegenover het Teylersmuseum, bij Cruquius en bij de Molenplas kan door de lage opstap gemakkelijk van en aan boord worden gegaan. Deze opstapplaatsen zijn dan ook met name geschikt voor ouderen en/of gasten die wat moeilijker ter been zijn. Bekijk hier al onze op- en afstapplaatsen.

Nee, dat hoeft niet. Kijk voor voorbeelden van op- en afstapplaatsen.

Ja, dit is mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Zolang er geen ijs ligt, kunnen de boten varen. Beide boten kunnen verwarmd worden.

Onze arrangementsprijzen gelden vanaf 10 personen, zie ook onze prijzen en catering pagina. Wilt u met minder personen varen, dan geldt er een toeslag.

Ja, dat is zeker mogelijk; wij berekenen hiervoor geen extra kosten. De glazen, borden en het bestek zijn gratis beschikbaar.

Nee, u kunt u zelf bedienen; tegen extra kosten kan er bediening geregeld worden.

Jazeker, op zowel de salonboot als de zolderschuit is een toilet.

U kunt in overleg met de schipper zelf uw vaarroute bepalen. Om u een idee te geven van de vaarafstand tussen onze opstapplaatsen in Haarlem en verschillende bestemmingen in Haarlem en omgeving zijn hieronder een aantal globale vaartijden aangegeven.

Globale vaartijden: minuten
Rondje rond centrum Haarlem: 50-75
Centrum en omgeving Haarlem: 60-90
Naar museum Cruquius: 50-60
Naar Restaurant en strandje Molenplas: 75
Naar haven Heemstede: 60
Naar restaurant en speeltuin Groenendaal: 70
Naar Spaarndam: 40
Naar recreatiegebied Schoteroog: 50

Tot 22 à 23 uur; overleg is mogelijk.

Er is een mogelijkheid om muziek af te spelen. U kunt eventueel uw eigen iPod op onze installatie aansluiten. Muziek heeft wel een achtergrondkarakter, we houden rekening met omwonenden.

Ja, dat kan. Eventueel licht versterkt, zolang het geen hinder geeft voor anderen.

Ja, wij hebben diverse contacten. Neem contact op voor de mogelijkheden

De kapitein kan u het een en ander vertellen over Haarlem en omgeving, maar op aanvraag is een professionele gids beschikbaar.

Ja, u kunt aan boord contant betalen of pinnen. Als u wilt pinnen is het prettig als u dit van te voren even aangeeft, dan zorgen wij dat er een pinautomaat aan boord is.

Ja, dat kan, neem daarvoor contact op met ons!

Bij regen en kou zit u gezellig, comfortabel, droog en warm bij ons op de boot. Onze boten zijn zeer stabiel.

Als het gaat om storm en andere slechte weersomstandigheden kan de vaartocht zonder kosten worden afgelast.

Overlegt u met ons, wij hebben suggesties voor entertainment. Denk bijvoorbeeld aan kookworkshop, bierproeverij in Jopenkerk, wijnproeverij van Bij Tholen, chocoladeworkshop, museumbezoek, pubquiz en andere spellen.

Wat u heeft besteld aan catering moet betaald worden, het drankenarrangement kan aangepast worden.

Ja, maar u bent wel de aanbetalingskosten verschuldigd. Bij annulering binnen een maand voor de vaartocht bent u 35 % van de kosten verschuldigd. binnen  14 dagen  60%, bij annulering binnen 7 dagen 100%.

Wij rekenen geen annuleringskosten bij slechte weersomstandigheden. (maar in de boot zit u altijd, warm, droog en gezellig. Ook windkracht 11 is geen probleem voor onze boten)

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

In principe niet, maar overleg is mogelijk.

Ja, er zijn zwemvesten aan boord in kinder- en volwassenmaten.

Ja, maar uitsluitend op het open achterdek.