De omvangrijke restauratie van de Koepelkathedraal in Haarlem is bijna voltooid en hij is mooier dan ooit! Een nieuwe fase in de geschiedenis van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo breekt aan. Om dit te vieren is er van 1 mei  t/m 31 juli een speciaal event: “Klim naar het licht”.  Je maakt een spannende tocht via trappen, gewelven en verborgen zolders om uiteindelijk in een van de torens uit te komen. Onderweg kun je bijkomen op zitzakken en zijn er ook audiovisuele presentaties over de architectuur en de kunstschatten van de kerk. Op bijna 60 meter hoogte steek je over van de ene naar de andere toren, met een fantastisch uitzicht over de Haarlemse binnenstad, Amsterdam, Leiden en de zee en duinen. Voor meer informatie en tickets ga naar www.klimnaarhetlicht.nl.

Wil je de klim naar boven niet maken, dan is het KathedraalMuseum een goed alternatief. Tot eind oktober kun je daar de tentoonstelling “150 Maal De Kathedraal” bezichtigen.

Combineer je bezoek aan de Kathedraal Sint Bavo met een vaartocht op De Waterkoets. Vanaf een opstapplaats naar keuze vaar je door het centrum van Haarlem naar de Leidsevaart, waar je van boord gaat voor een bezoek aan deze Koepelkathedraal. Desgewenst kunnen wij je hier ook weer ophalen om je terug te varen naar het centrum. Borrelboot van anderhalf uur varen, incl. drankjes is € 22 p.p. Uit te breiden met lunch, tapas, diner of verzorg zelf de catering op de boot. (Prijs op basis van groepen van minimaal 10 personen).